Ima kratko pamćenje
12

Hamilton optužio Vettela da je namjerno kočio pod safety carom

Piše: E. B.
Vettel i Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Vettel i Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Britanac Lewis Hamilton je nakon Velike nagrade Azerbejdžana optužio Sebastiana Vettela da je namjerno kočio više puta pod safety carom.

"Vettel je stalno kočio i naglo ubrzavao. To nije dozvoljeno. To mi je uradio i u Australiji, a tada sam jedva izbjegao da se zabijem u njega. U Bakuu je to uradio četiri puta. Moram popričati sa direktorom utrka Charliejem Whitingom, koji nije reagovao na ova kršenja pravila. Pitao sam sudije zašto ga nisu kaznili i oni su rekli da su svi kočili i naglo ubrzavali. Pa to je normalno, ako Sebastian zakoči, moram i ja i svi ostali lančano iza mene. Na Vettelu je bila odgovornost da vozi normalno", rekao je Hamilton.

Britanac očito ima kratko pamćenje s obzirom da je prošle godine on napravio istu stvar:

U pravilima stoji da "prije nego što safety car ode sa staze, vozači moraju držati konstantnu brzinu, bez prevelikih ubrzavanja ili kočenja kako sigurnost vozača ne bi bila ugrožena".

Whiting je izjavio kako nema ništa sporno u Vettelovom ponašanju na stazi.

"Sve je na vozaču koji je na prvom mjestu, on diktira tempo. U Formuli 1 postoji zona ubrzanja od 300 metara unutar koje vozači mogu ubrzati u bilo kojem trenutku. Vettel nije ništa pogriješio", rekao je direktor utrka Formule 1.