Ne prati ga na Twitteru
0

Hamilton optužio Buttona za manjak poštovanja

Totalsport
Lewis Hamilton (Foto: Arhiv/AFP)
Lewis Hamilton (Foto: Arhiv/AFP)
Lewis Hamilton upada iz gafa u gaf na Twitteru. Nakon što je prije nekoliko sedmica na društvenoj mreži otkrio važne telemetrijske podatke McLarena, u ponedjeljak je pogrešno optužio timskog kolegu Jensona Buttona.

Britanski F1 vozač na kraju ove sezone napušta McLaren i prelazi u Mercedes, a kako je krenuo, mogao bi porušiti sve mostove s aktuelnom ekipom. Poslije nedjeljne utrke u Japanu, gdje je osvojio peto mjesto, Hamilton je na Twitteru napao sunarodnjaka.

"Upravo sam primijetio da me Jenson Button više ne prati na Twitteru. To je sramota. Nakon što smo tri godine bili timske kolege, mislio sam da se međusobno poštujemo, ali kod njega to očito nije slučaj", napisao je Hamilton, pa koju sekundu kasnije dodao:

"Zanimljivo je da smo nas dvojica još uvijek timske kolege. No, sve je u redu. Planiram davati ovoj ekipi i navijačima sve od sebe, sve dok ne prođem ciljnom ravninom u Brazilu."

Uskoro je uslijedila i treća poruka.

"Moja greška. Upravo sam shvatio da me Jenson nikad nije ni pratio na Twitteru. Nemojte ga kriviti."

Iz McLarena su posljednjih godina često dolazile vijesti o harmoniji između dvojice vozača, ali ljubavi očito više nema...