Najbolji vozač današnjice
22

Hamilton komentarisao prelazak u Ferrari: Crveno mi dobro stoji, ali prvo lojalnost

K. H.
Lewis Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Lewis Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Vozač Mercedesa Lewis Hamilton prvi put je komentarisao mogući prelazak u Ferrari, a iako je za sada odbacio tu mogućnost zaintrigirao je javnost izjavom da mu crvena boja dobro stoji.

Hamilton je rekao da su promjene uvijek dobre, ali kako on lično smatra da je lojalnost osnovna stvar u odnosu među ljudima.

"Znam da mi crveno dobro stoji, ali je to zaista jedna izuzetno teška situacija. Ja sam s Mercedesom od svoje 13. godine, lično smatram da su promjene uvijek dobre, ali isto tako mislim da je bit svega u lojalnosti i to je jedan od razloga zašto imam tetovažu", kazao je Hamilton.

Na pitanje da li su njegovi zahtjevi od Mercedesa da bude prvi vozač Hamilton je rekao da to nikada u svojoj karijeri nije tražio.

"Kada sam stigao u ekipu Mercedesa, rekao sam da ne želim biti prvi vozač ekipe, već samo da imam isti status i iste prilike kao i moje timske kolege. Šest godina kasnije razmišljam na isti način", istakao je ovaj Britanac.

Hamilton je trenutno vodeći vozač u ukupnom poretku Formule 1 sa 322 osvojena boda, 73 više od Bottasa koji je na drugom mjestu.