Pohvala konkurenciji
20

Hamilton: Ferrari je pokazao i potvrdio da u njihovom bolidu ima brzine

Klix.ba
Lewis Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Lewis Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Britanski vozač Formule 1 Lewis Hamilton kazao je da nije iznenađen brzinom koju je Ferrari pokazao na Velikoj nagradi Australije na kojoj je pobjedu na kraju odnio njemački vozač Sebastian Vettel.

On ističe da će Mercedes pokušati izvući najbolje stvari iz prve trke, iako nisu stigli do pobjede, a dodao je kako je Ferrari pokazao da u njihovom bolidu ima brzine.

"Kada ne pobijedite, onda nije dobro, ali pokušat ćemo izvući pozitivne stvari iz ove trke. Puno se pričalo o tome kako je Mercedes znatno ispred Ferrarija, ali su oni pokazali, a zatim i potvrdili da ima brzine u njihovom bolidu. Mislim da je razlika koju smo vidjeli u kvalifikacijama nije realna. Možda sam ja odvozio odličan krug, a Sebastian nije uspio sastaviti dobar krug. Ipak, Ferrari je u trci pokazao svoju kompetitivnost, htio sam se još boriti na kraju, ali su u trkaćem tempu bili za desetinku brži od nas", kazao je Hamilton.

"Pri kraju trke sam morao pustiti nogu s gasa jer su gume bile u poprilično lošem stanju, riskirao sam da završim u nekom zidu i ne osvojim nijedan bod. Isto tako kako je ove sezone dozvoljeno manje pogonskih jedinica, odlučio sam malo pričuvati ovaj motor za druge trke", kazao je Britanac.

Vozači Formule 1 opet će na stazu 8. aprila kada je po rasporedu Velika nagrada Bahreina.