Smanjen zaostatak
38

Hamilton čestitao Ferrariju: Vettel me pretekao kao da nisam bio na stazi

Klix.ba
Vettel i Hamilton
Vettel i Hamilton
Vozač Mercedesa Lewis Hamilton čestitao je Sebastianu Vettelu na pobjedi u Belgiji, a prema njegovim riječima, tim Ferrarija bio je mudriji od Mercedesa i na kraju je zasluženo slavio.

Veliku nagradu Belgije obilježio je sudar na samom startu kada je Fernando Alonso letio zrakom, a zbog njegovih posljedica odustali su i Nico Hülkenberg, Charles Leclerc, Kimi Raikkonen te Daniel Ricciardo. Nekoliko sekundi kasnije dogodio se ključan trenutak utrke budući da je drugoplasirani na startu Vettel prošao kraj Hamiltona i poredak se više nije mijenjao.

Hamilton je rekao da je prvu poziciju izgubio kao da nije bio na stazi, međutim dodao je kako su on i kolege iz njegovog tima unaprijedili bolid.

"Vettel me pretekao kao da nisam bio na stazi. Kao tim smo dali sve od sebe, ali je Ferrari bio mudriji. Izgubili smo trku u prvom krugu kada je sigurnosno vozilo izašlo na stazu. Poslije toga nismo imali šta da tražimo. Unaprijedili smo bolid, ali Ferrari je bio brži. Borba se nastavlja, nema šta", rekao je Hamilton.

Vettel sada u ukupnom poretku zaostaje 17 bodova za Hamiltonom, a sljedeća utrka vozi se za sedam dana u Monzi.