Formula 1
2

Haas upozorio rivale: Nećemo sjediti skrštenih ruku

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Haas, novi tim u Formuli 1, upozorio je svoje rivale da će u narednim utrkama pružati još bolje performanse nego u prve dvije utrke sezone.

Američki tim je iznenadio mnoge nakon što je u Australiji i Bahreinu osvojio bodove, a trenutno se nalazi na petom mjestu tabele konstruktora. Međutim, iz Haasa tvrde da to nije njihov maksimalni domet, a direktor tima Gunther Steiner je izjavio da će daljnji razvoj bolida i bolje razumijevanje šasije pomoći u borbi s drugim timovima.

"Još uvijek smo u fazi razvoja, ali ne znam koliko ćemo se posvetiti novim stvarima jer prvo želimo vidjeti koliko možemo izvući iz ovog bolida. Mislim da ovaj bolid ima još neotkrivenog potencijala, a kada budemo imali stabilnu platformu, primijenit ćemo nova rješenja", izjavio je Steiner.

Haas nema velik budžet te zavisi od Ferrarija kada je riječ o razvoju i poboljšanjima. Uprkos tome, Steiner tvrdi da se njegov tim mora konstantno poboljšavati ukoliko ne želi doživjeti pad tokom sezone.

"Nećemo sjediti skrštenih ruku i ne raditi ništa, jer u tom slučaju automatski padate. Nemamo mogućnosti za razvoj kao drugi timovi, no, borit ćemo se", jasan je bio Steiner.

Naredna utrka se vozi u Kini, a na rasporedu je narednog vikenda.