Formula 1
0

Formula 1: Schumacher želi sedmu titulu u Imoli

FENA
Sedmostruki svjetski prvak Formule 1 Mihcael Schumacher smatra da bi Ferarri trebalo da krene u borbu za titulu šampiona sljedeće nedjelje na utrci u San Marinu, bez obzira na loš start sezone.

Schumacher je u Bahreinu bio drugi, ali od tada je tim u lošoj formi. Utrku u Australiji nije završio ni jedan njihov bolid. Nijemac smatra da će im se sreća promijeniti i da će na startu evropske turneje u Imoli postići dobar rezultat.

"U boljoj smo formi nego što se čini. Potencijal imamo, ali moramo da uđemo u ritam. Za početak radimo na razvojnom programu. Biće mnogo izmjena, koje sada testiramo a primijenićemo ih na utrci u Imoli", rekao je Schumacher.

Michael je testirao bolid u Valelungi prošle nedjelje, a ove je nastavio u Barceloni. Bivši šampion ističe da je moral na standardnom nivou, uprkos posljednjim lošim rezultatima.

"Optimisti smo. Prošlonedjeljni testovi su prošli po planu, a to je uvijek dobar znak. U timu je sve u najboljem redu, svi želimo pobjedu. Početak evrposke turneje biće naš juriš na titulu", izjavio je Nemac.

On je u Imoli pobjeđivao šest puta. Nada se velikoj podršci Ferarijevih fanova u pohodu na sedmi trijumf.

“Navijači su tu da pomognu u najtežim trenutcima. Nema ničeg ljepšeg od njihovog navijanja. Nadam se da ćemo im dati razloga sa slavlje", kazao je Schumacher.