Formula 1
0

Flavio Briatore napustio Renault

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Renaultova F1 ekipa neće pokušati osporiti navode o namještanju utrke za Veliku nagradu Singapura, poručeno je iz francuske ekipe, koju su napustili predsjednik Flavio Briatore i glavni direktor inžinjeringa Pat Symonds.

"ING Renault F1 tim neće osporiti nedavne FIA-ine optužbe koje se odnose na singapurski Grand Prix 2008.", saopćeno je iz Renaulta.

"Renault također želi objaviti da su Flavio Briatore i Pat Symonds napustili ekipu. Prije odlaska na saslušanje FIA-inom Svjetskom vijeću u Parizu, 21. septembra, ekipa neće više ništa komentirati", dodaje se u saopćenju.

Prošle godine na Velikoj nagradi Singapura Nelsinho Piquet, nominalno drugi Renaultov vozač, navodno je dobio naređenje da udari u sigurnosni zid i tako napravi zastoj i izlazak sigurnosnog vozila na pistu. Na taj je način omogućio je pobjedu svog timskog kolege Fernanda Alonsa, koji se vratio iz "boksa" spreman odvoziti utrku do kraja. Nakon izlaska sigurnosnog vozila u "boks" su krenuli svi preostali vozači, a Alonso se probio iza sigurnosnog vozila. Tu je poziciju sačuvao do kraja utrke.