Nakon sudske odluke
0

FIA će se žaliti zbog vraćanja Briatorea u Formulu 1

Totalsport
Međunarodna automobilistička federacija (FIA) uputit će žalbu na odluku Pariškog građanskog suda kojom je poništen doživotan izgon Flavija Briatorea iz Formule 1.

Sa FIA-inim senatom i advokatima konsultovao se prvi čovjek autosporta Jean Todt oko odluke koju je donio pariški sud 5. januara, potvrdili su putem službene objave iz Međunarodne automobilističke federacije, dodavši da će savez žaliti na u Parizu donesenu presudu.

Briatore je, podsjetimo, kažnjen zabranom doživotnog obavljana dužnosti u Formuli 1 u septembru prošle godine nakon što je sudjelovao u krojenju poretka na stazi na Velikoj nagradi Singapura prošle godine. Naredio je tada Talijan na čelu Renaultove F1-momčadi, kako su uvjereni u FIA-i, svom drugom vozaču Nelsonu Piquetu mlađem da se zabije u zid i olakša ekipnom kolegi Fernandu Alonsu put do pobjede na toj utrci.

Nadležno tijelo FIA-e je saznavši za takav scenarij suspendiralo Briatorea iz Formule 1, ovaj se potom žalio u Parizu, a tamošnji sud presudio u njegovu korist nazvavši odluku Međunarodne automobilističke federacije donesenom bez zakonskog temelja.