Trajao 90 minuta
15

Ferrarijevi bolidi najbrži na drugom treningu u Las Vegasu, vozilo se do 4 sata ujutro

D. B.
Nakon što je prvi slobodni trening u Las Vegasu prekinut poslije samo devet minuta, drugi je trajao 90 minuta i protekao je bez većih problema.
Kao što je već poznato, prvi slobodni trening na novoj stazi u Las Vegasu prekinut je zbog opasnosti koju su po vozače predstavljali poklopci odvoda. Naime, vozač Ferrarija Carlos Sainz je prešao preko jednog odvoda čiji je betonski rub popustio, zbog čega je njegov bolid značajno oštećen. Španac se zaustavio na stazi, a u međuvremenu je oštećen i Alpineov bolid Estebana Ocona iz istog razloga.

Istaknuta je crvena zastava, a potom je stiglo obavještenje da se trening otkazuje. Uslijedile su popravke na stazi, a drugi slobodni trening je počeo sa zakašnjenjem u 11:30 sati i trajao je 90 minuta umjesto standardno planiranih 60. Po lokalnom vremenu, završen je u tek 4:00 sati ujutro.

Najbrže vrijeme kruga ostvario je Charles Leclerc, koje je iznosilo 1:35.265. Drugi je bio njegov timski kolega Carlos Sainz sa zaostatkom +0.517.

Na trećem mjestu se našao Fernando Alonso (Aston Martin), koji je imao zaostatak od +0.528. Potom slijede Sergio Perez (Red Bull Racing), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Max Verstappen (Red Bull Racing), Nico Hulkenberg (Haas), Lance Stroll (Aston Martin), Lewis Hamilton (Mercedes), Alexander Albon (Williams), Lando Norris (McLaren), George Russell (Mercedes), Kevin Magnussen (Haas), Oscar Piastri (McLaren), Pierre Gasly (Alpine), Esteban Ocon (Alpine), Yuki Tsunoda (AlphaTauri), Zhou Guanyu (Alfa Romeo), Daniel Ricciardo (AlphaTauri) i Logan Sargeant (Williams).

U subotu se vozi treći slobodni trening, kao i kvalifikacije za nedjeljnu utrku. Već je poznato da će Sainz, zbog pomenute pretrpljene štete na bolidu i promjene nekoliko dijelova pogonske jedinice, startati s kaznom od 10 mjesta unazad.