Formula 1
0

Ferrari želi treći bolid i Schumachera u njemu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ferrari još uvijek nije odustao od povratka Michaela Schumachera u Formulu 1. Predsjednik talijanske momčadi Luca di Montezemolo ponovno je izrazio želju za uvođenjem trećeg bolida, u kojem bi sjedio Nijemac.

Schumacher se, podsjetimo, trebao vratiti u Formulu 1 umjesto ozlijeđenog Felipea Masse, ali je zbog problema s vratom, u ponedjeljak otkazao ponovno sudjelovanje u najelitnijem automobilističkom natjecanju.

Di Montezemolo je u intervjuu za La Stampu najavio inicijativu za promjenu pravila, s ciljem uvođenja trećih bolida od sljedeće sezone. Prvi čovjek Ferrarija tvrdi da bi odlaskom BMW-Saubera start trebali popuniti treći bolidi najboljih momčadi.

Ako bi to pravilo prošlo, to bi značilo povratak u pedesete godine prošlog stoljeća kada su Mercedes, Ferrari, Maserati i Vanwall imali tri, a katkad i četiri automobila u utrci.

  • Radije na startu želim tri McLarena i tri Renaulta nego tri “čega god”. Nakon odlaska BMW-a nema mjesta za puno priče, već treba puno raditi - na zanimljiv je način svoj stav objasnio Di Montezemolo.

Ukoliko njegova inicijativa dobije zeleno svjetlo, Schumacher bi dogodine vozio uz Felipea Massu i Fernanda Alonsa, čiji bi prelazak u Ferrari uskoro trebao biti i službeno objavljen.

U međuvremenu, njemački Bild je objavio kako su ozljede koje je sedmerostruki svjetski prvak zaradio u februaru vozeći motocikl puno gore nego što se mislilo i kako je Schumacher sretan što nije završio u invalidskim kolicima. Prema Bildu, Nijemac je slomio kosti u vratu i glavi i oštetio arteriju koja vodi krv u stražnji dio glave.