Ricciardo u McLarenu?
8

Ferrari već pronašao zamjenu za Vettela: Italijani u poodmaklim pregovorima sa Sainzom

F. Z.
Carlos Sainz Jr. (Foto: EPA-EFE)
Carlos Sainz Jr. (Foto: EPA-EFE)
Ferrari je u poodmaklim pregovorima s Carlosom Sainzom Jr. i sve su prilike da će Španac zamijeniti Sebastiana Vettela u legendarnoj italijanskog F1 ekipi, javio je Sky Sports.

Sainz koji je ugovorom vezan za McLaren trebao bi potpisati za Ferrari, dok bi Daniel Ricciardo kojem ističe ugovor s Renaultom na kraju ove godine trebao sjesti u bolid britanskog velikana.

Prema navodima Engleza obje ekipe potvrde ovih informacija mogle bi objaviti do kraja sedmice.

Vettel nije objavio planove za budućnost nakon što je potvrđen razlaz s Ferrarijem. Malo je vjerovatno da će četverostruki prvak svijeta postići dogovor s Ferrarijevim rivalima - Mercedesom i Red Bullom, a bivši F1 vozač Martin Brundle vjeruje kako bi se Vettel mogao i povući iz Formule 1.

Upražnjeno mjesto u Renaultu mogao bi popuniti bivši dvostruki prvak - Fernando Alonso. Španac je posljednju utrku vozio 2018. godine, a potom se povukao iz Formule 1 i oslobio mjesto Sainzu u McLarenu. Mnogi su vjerovali kako će Ricciardo biti Vettelova zamjena u Ferrariju, ali čini se da je Sainz puno bliže prelasku u redove italijanskog velikana. Upravo je Ricciardo "uzeo" mjesto Sainzu prošle sezone u Renaultu.

Francuski velikan imao je plan da se približi vodećoj trojci, ali je na kraju pokvario plasman iz 2018. godine i završio je na petom mjestu poretka konstruktora. McLaren je na kraju završio ubjedljivo ispred Renaulta, a Sainz je vozio fantastičnu sezonu. Završio je na šestom mjestu u ukupnom poretku vozača, a na Velikoj nagradi Brazila stigao je do trećeg mjesta i senzacionalnog podija.