Nakon povrede
0

Ferrari potvrdio kako se Massa vraća tek iduće godine

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Brazilski vozač Formule 1 Felipe Massa ove godine sigurno više neće nastupiti ni u jednoj utrci, potvrdila je u nedjelju njegova momčad Ferrari.

Massa je tokom petka i subote obavio niz liječničkih pregleda koji su donijeli dobre vijesti, tako da će svjetski doprvak u ponedjeljak napokon voziti Ferrarijev bolid iz 2007. godine na stazi u Fioranu. No, to nije najava njegova skorašnjeg povratka.

"Na temelju ranije donesene odluke, kao i liječničkih pregleda u Parizu, koji su se pokazali pozitivnima, ali ne dovoljno za povratak natjecanjima u sljedeća dva mjeseca, Felipe i momčad žele nastaviti postupni oporavak, bez ikakve žurbe. Zato razgovori o povratku u Formulu 1 mogu pričekati 2010. godinu i tek će tada biti obavljeni liječnički testovi prema zahtjevima Međunarodne federacije autosportova (FIA) koja izdaje dozvolu za utrkivanje onome tko je bio povrijeđen", stoji, među ostalim, u saopćenju Ferrarija.

Podsjetimo, Massa je stradao u srpnju tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske, kada ga je u glavu pogodila opruga ispala s bolida njegova sunarodnjaka Rubensa Barrichella.