Transfer milenija
53

Ferrari je skrivenom porukom najavio dolazak Hamiltona dan ranije, ali niko nije primijetio detalj

N. M.
Foto: Peroni/Ferrari
Foto: Peroni/Ferrari
Svijetom je odjeknula jučerašnja vijest da jedan od najboljih vozača svih vremena Lewis Hamilton prelazi u Ferrari, u koji će preći iz Mercedesa 2025. godine.

To je šokiralo sve fanove Formule 1, pošto je Lewis Hamilton u bolidu Mercedesa stekao slavu osvojivši šest od svojih sedam naslova prvaka svijeta.

No, zanimljivo je da je Ferrari jednim detaljem prelazak Hamiltona u svoje redove najavio dan prije zvanične objave, a to je svima promaklo.

Radi se o fotografiji koju je Ferarri objavio na društvenim mrežama povodom sponzorstva poznatog brende Peroni, koji proizvodi pivo.

Na fotografiji se nalazi boca bezalkoholnog piva ovog brenda, Ferrarijeva torba, kačket i drugi predmeti, ali i crveni mali bolid s brojem 44 na sebi.

Taj broj je bio jasna asocijacija na dolazak Hamiltona, ali većina fanova je to shvatila tek kada je dolazak Britanca u italijanski tim potvrđen.

Hamilton će i predstojeću sezonu provesti u Mercedesu, a onda će od 2025. činiti vozački tandem s Leclercom u slavnom timu, najvećem ikada Formule 1.