Objasnio situaciju
12

Fernando Alonso prekinuo vezu s poznatom sportskom novinarkom

H. H.
Fernando Alonso i Andrea Schlager (Foto: Montaža / The Sun)
Fernando Alonso i Andrea Schlager (Foto: Montaža / The Sun)
Španski vozač Formule 1 Fernando Alonso (41), saopćio je putem društvenih mreža da je prekinuo vezu s poznatom sportskom novinarkom iz Austrije Andreom Schlager (40).

Španac koji je izvanredno počeo novu sezonu, napisao je opširan tekst u kojem svojim pratiocima objašnjava šta se desilo.

Uz to je dodao fotografiju na kojoj je nasmijan sa svojom bivšom djevojkom, što ukazuje na to da je veza, uprkos tome što je prekinuta, okončana u prijateljskom duhu.

Poruka na Instagramu koju je objavio Alonso (Foto: Instagram)
Poruka na Instagramu koju je objavio Alonso (Foto: Instagram)

"Željeli smo da vam kažemo da je naša veza kao para okončana. Imali smo veliku sreću da smo mogli da provedemo fantastične trenutke zajedno, i tako će biti i dalje, ali na drugi način.

Kao što ste vjerovatno vidjeli, nastavili smo da radimo zajedno na raznim projektima i nastavićemo to da radimo sa dubokom ljubavlju i uzajamnim poštovanjem. Mislili smo da je prikladno da ovo podijelim jer ste nam svi bili velika podrška. Hvala vam na tome", objavio je Alonso.

Veza Fernanda Alonsa i sportske novinarke Andree Schlager počela je u maju 2022. godine kada su fotografisani u paddocku tokom Velike nagrade Formule 1 u Miamiju.

Schlager je poznata TV voditeljica i reporterka koja prati Formulu 1, MotoGP i tenis. Osim toga, ona je brend ambasadorica španskog automobilskog brenda Cupra.

Schlager često intervjuiše vozače u paddocku, te iz njenih pitanja se javno vidi da dobro poznaje sport, a također ima iskustvo na velikim sportskim događajima kao što su Zimske olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo u nogometu 2014. godine.