Bolnica u Budimpešti
0

Felipeu Massi život i dalje ugrožen

Sarajevo-x.com
Anna Rafaela Massa, supruga nastradalog vozača Formule 1 Felipea Masse, doletjela je iz Brazila čim je čula za nesreću koja se dogodila njenom mužu na kvalifikacijskom treningu za Veliku nagradu Mađarske u Budimpešti.

Trudna supruga, koja u novembru očekuje prvo dijete, bila je vidno uznemirena, a doktori su Massu nakratko probudili kako bi mogao vidjeti porodicu i da bi provjerili njegovo trenutno stanje, poslije čega je vraćen u stanje umjetne kome.

Vozač tima Ferrarija i dalje je životno ugrožen, uprkos dobrim rezultatima operacije koja je izvedena na njegovoj glavi nakon višestrukih lomova, saopštili su ljekari.

Direktor bolnice AEK Peter Bazso izjavio je medijima da će Massa ostati u vještački uzrokovanoj komi, ali da će ga s vremena na vrijeme buditi. Doktori su, kako je rekao, uspjeli ukloniti slomljene kosti i stabilizovati povrijeđene regione glave, što je bilo neophodno jer je vozač F1 u bolnicu dovežen sa smrskanom lobanjom i potresom mozga.

Nije poznato koliko će trebati da se oporavi, niti hoće li povreda ostaviti trajne posljedice na zdravlje 28-godišnjeg Brazilca, kojeg je povrijedio otkinuti komad bolida Rubensa Barrichella iz ekipe Brawn GP.