Massin doktor
0

Felipe u ponedjeljak napušta bolnicu

Totalsport
Felipe Massa (Foto: Reuters)
Felipe Massa (Foto: Reuters)
Dino Altman, lični doktor Felipea Masse, brazilskog pilota F1 ekipe Ferrarija, svakog dana izvještava javnost o njegovom zdravstvenom stanju.

Tako je najnovija informacija koju je s novinarima podijelio Altman ona da Massa napušta Vojnu bolnicu u Budimpešti u ponedjeljak, te će nakon toga nastaviti s oporavkom u rodnom Brazilu.

  • Felipe se stalno osjeća sve bolje i odlučili smo da se vratimo u Brazil. Tako u ponedjeljak putujemo za Sao Paulo. Plan je nastaviti s oporavkom i vratiti se vožnji čim je prije moguće – rekao je Altman i nastavio:

  • On je jako dobro raspoložen i želi se vratiti na stazu uskoro.

Massa je stradao prošle subote na službenom kvalifikacijskom treningu za Veliku nagradu Mađarske nakon što ga je u glavu pogodila opruga teška 800 grama, otpala s bolida Rubensa Barrichella, pri brzini većoj od 200 na sat. Pretrpio je višestruke frakture lubanje radi kojih je i podvrgnut operaciji, a posebno se teškom činila njegova ozljeda oka radi koje su liječnici već isključili njegovu mogućnost da se ponovo utrkuje ove sezone.

Ferrari je umjesto Masse za sljedeću utrku sezone, VN Europe u Valenciji (23. kolovoza), angažirao bivšeg sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera (40).