Prelazi u Formulu E
1

Felipe Massa najavio povlačenje iz Formule 1 na kraju sezone

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Brazilski vozač Felipe Massa objavio je povlačenje na kraju tekuće sezone Formule 1 te istakao da će mu preostale dvije trke biti posljednje u ovom sportu.

On je tražio od čelnika Williamsa da što prije donesu odluku o vozačima za sljedeću sezonu, a pored Masse koji je bio spreman ostati još jednu sezonu u konkurenciji su bili Robert Kubica, Paul di Resto, Daniil Kvyat i Pascal Wehrlein.

Podsjećamo, Massa je na kraju prošle sezone objavio povlačenje iz Formule 1, ali su čelnici Williamsa uspjeli nagovoriti Brazilca da promijeni svoju odluku i u tim stigne kao zamjena za Bottasa.

"Kao što svi znate, poslije objave da ću se povući iz Formule 1 prošle godine, pristao sam na vraćanje kako bih pomogao Williamsu. Nosim toliko lijepih uspomena dok se spremam za posljednje dvije trke u ovoj sezoni i iako će obje biti emotivne, radujem se tome što sa stilom završavam i spremam se za novo poglavlje", saopštio je Massa koji će svoju karijeru vrlo vjerovatno nastaviti u Formuli E.

Tokom 15 sezona koliko se takmiči u Formuli 1 Massa je imao 11 pobjeda, a 41 put našao se na podijumu. Najveći uspjeh u karijeri mu je drugo mjesto u generalnom plasmanu 2008. godine.