Obišao nekoliko kafića
0

FOTO / Felipe Massa dijelio autograme u Beogradu

Sarajevo-x.com
Jedan od najboljih vozača Formule 1, trenutno šesti u generalnom plasmanu tekućeg šampionata bio je gost prijestolnice Srbije.
Foto: Mondo
Foto: Mondo
Srbija nikada nije bila domaćin neke trke Formule 1, niti ima svog vozača u jednom od najatraktivnijih sportova na svijetu, ali svakako da ima mnogih poklonika brzih automobila. Da je to tako svjedoči i događaj od petka uvečer u centru Beograda. Iznenada, u jednoj od ulica poznatih po noćnom provodu iz novog "Fiće" je izašao niko drugi do Felipe Massa, vozač Ferarija, prenosi portal Mondo.

Brazilac je između trke u Singapuru i Japanu došao u Srbiju kao promoter firme "Phillip Morris" i obišao nekoliko beogradskih kafića. Slučajni prolaznici su mu prilazili, tražili mu autogram, a on je već ispred sebe imao spremljene autogram karte. Na potpis su mu dali i desetak promotivnih kačketa, dok je jedan momak bio vrlo inventivan i poturio mu je svoju kacigu da se na njoj potpiše. Massa je svima ljubazno izlazio u susret, ali novinarima nije bilo omogućeno da od njega uzimaju izjave, niti da iz prve ruke saznaju koliko se zadržava u Beogradu.

Foto: Mondo
Foto: Mondo
Felipe Massa je 30-godišnji vozač Formule 1. Rođen je u Sao Paulu, a u Formuli 1 je od 2002. godine. U Ferrariju je već petu sezonu. Prije dvije godine, na stazi "Hungaroring" u Budimpešti, imao je stravičan udes koji je mogao da ga košta života. Kada je prebačen u bolnicu, rečeno je da mu je "život ugrožen". Srećom, brzo se oporavio i otišao je u Brazil na daljnje liječenje. Ipak, povratak u Formulu je bio oprezan. Poslije mnogih testova, ljekari su odlučili da mu ugrade titanijumsku pločicu u glavu kako bi mogao da podnese napore vožnje tokom trke. Dok se oporavljao više puta je izjavio da ne može bez vožnje i Formule 1. Vratio se na stazu 2010. godine.