Formula 1
0

F1: Lauda pozvao Mosleya da podnese ostavku

FENA
Maxa Mosley; Foto: Reuters
Maxa Mosley; Foto: Reuters
Bivši svjetski prvak u Formuli 1 Niki Lauda pozvao je predsjednika Međunarodne automobilističke federacije (FIA) Maxa Mosleyja, koji je upleten u neugodan seksualni skandal, da podnese ostavku.

"Ako Mosley razmisli o svemu bez emocija lako će zaključiti da mu je najbolje da podnese ostavku", prenijeli su britanski mediji Laudinu izjavu.

Lauda se pridružio bivšim svjetskim prvacima Jackieju Stewartu i Jodyju Scheckteru koji su također pozvali Mosleyja da podnese ostavku. Isto su zatražile i neke ekipe formule 1 poput BMW-a, Mercedesa, Honde i Toyote, prenosi Hina.

U medijima su se nedavno pojavile video-snimke Mosleyevih sado-mazo seansi s pet prostitutki, a cijela predstava bila je obilježena nacističkom simbolikom. Na snimkama petosatnih orgija Mosley se izmjenjuje u ulogama perverznog čuvara koji kažnjava te logoraša koji se previja po podu tamnice. Jasno se vide i scene u kojima prostitutke odjevene u nacističke uniforme Mosleya šibaju bičem po goloj stražnjici.

To je za predsjednika FIA-e posebno neugodno, budući da je njegov otac Oswald Mosley bio osnivač Britanske fašističke unije koja je u Velikoj Britaniji širila antižidovsku propagandu uoči Drugog svjetskog rata .