Velika nepravda
17

Ecclestone o zabrani hostesa u Formuli 1: Te djevojke nikome ništa loše nisu učinile

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Odluku vlasnika Formule 1 da sa trka sklone hostese naišla je na nezadovoljstvo kod navijača, vozača, ali i nekadašnjeg najmoćnijeg čovjeka ovoga sporta - Bernija Ecclestona.

"Te djevojke nisu uradile ništa loše nikome. One su bile lijepo obučene. Možemo tako onda da kažemo da ljudi ne idu na modne revije. Sponzori su željeli osobe koje će ih reklamirati tako što su lijepo obučene i to je ono što su dobili. Djevojke su bile dio cijelog spektakla. Voljeli su ih i gledaoci i vozači, zato mislim da ova odluka nema smisla. Niko ih nikada nije ni na šta nije prisiljavao", rekao je Ecclestone.

Milijarder je donedavno bio prvi čovjek Formule 1 i odlučivao je o sudbini mnogih trka te bio osoba bez koje se ništa značajnije nije moglo napraviti.

Iako Ecclestone više ne uživa status šefa najbržeg cirkusa na svijetu, njegovo mišljenje se i danas izuzetno cijeni pa se nije dugo čekalo da i on prokomentariše odluku novih vlasnika da jednostavno sklone atraktivne djevojke sa staze.

Podsjetimo, novi vlasnici Liberty Media je preko potparola obavijestila javnost kako na startu trka više neće biti hostesa, jer to nije u skladu sa modernim društvenim vrijednostima.