VN Abu Dhabija
0

Dvostruko slavlje za Red Bull

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Premijerno izadnje Velike nagrada Abu Dhabija, posljednje ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1, donijelo je dvostruku pobjedu vozača Red Bulla, Sebastiana Vettela i Marka Webbera.

Prvo je mjesto osvojio mladi Nijemac Sebastian Vettel, te tako došao do svoje četvrte ovosezonske i pete ukupno pobjede u karijeri, te ujedno potvrdio drugo mjesto u ukupnom poretku na kraju sezone.

Drugi je završio Australac Webber ispred novog svjetskog prvaka Jensona Buttona koji je naslov i teoretski osigurao još na prošloj utrci, u Brazilu.

Sada već bivši svjetski prvak Lewis Hamilton, koji je startao s vodeće startne pozicije, nije uspio dovršiti utrku zbog problema s kočnicama koji su se uočavali još od početka. Naime, Hamilton se nije uspijevao odvojiti od pratnje vjernog Red Bullovog dvojca, ali je ostao na stazi do 20. kruga, kada su ga netom nakon promjene guma ponovo pozvali u boks iz sigurnosnih razloga.

  • Desna bočna kočnica nije dobro radila i bilo je opasno nastaviti – rekao je Hamilton za BBC.

U poretku konstruktora već je i ranije bilo poznato da je naslov osvojio Brawn-Mercedes, dok je Red Bull-Renault dvostrukom pobjedom potvrdio drugo mjesto.