Nakon testiranja
7

Drugovich bi mogao zamijeniti Strolla na prvoj utrci nove sezone Formule 1

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Aston Martin je zvanično potvrdio da će rezervni vozač Felipe Drugovich zamijeniti Lancea Strolla na prvoj utrci nove sezone Formule 1, koja se vozi u Bahreinu 5. marta, ukoliko Kanađanin bude primoran da je propusti.

Drugovich je mijenjao Strolla i tokom predsezonskog testiranja u Bahreinu nakon što se standardni vozač Aston Martina povrijedio na treninug, zbog čega ima problem sa zglobom.

Stroll je pao s bicikla, što mu je pokvarilo pripreme za početak sezone, a zbog toga su u Aston Martinu njegov bolid prepustili aktuelnom F2 šampionu Drugovichu koji je upisao 117 krugova u četvrtak i subotu u novom AMR23 bolidu.

Međutim, Strollov nastup na prvoj utrci sezone je i dalje upitan, tako da je Drugovich u pripravnosti da ga zamijeni i tako se na gridu priključi starijem kolegi Fernandu Alonsu.

"Pripremam se kako bih bio spreman ukoliko budem potreban timu, ali pokušavam i pomoći. Sve ovisi o Lanceovom stanju, tako da sam na čekanju. Pokušavam biti spreman i skupiti što više iskustva. Naravno, želimo mu brz povratak", kazao je Drugovich.

Bude li on vozio u Bahreinu, bit će treći debitant u Formuli 1. U Williamsu će debitovati Logan Sargeant, a u McLarenu Oscar Piastri.