Formula 1
0

Button: Definitivno nisam savršeni vozač

Totalsport
Jenson Button (Foto: EPA
Jenson Button (Foto: EPA
Jenson Button odvest će u Bahreinu svoju 250. utrku u karijeri u Formuli 1, a uoči utrke tvrdi kako i dalje napreduje te je itekako dobro svjestan da nije savršeni vozač.

14-godišnje iskustvo u Formuli 1 jedno je od aduta Jensona Buttona koji će s McLarenom pokušati ove sezone ostvariti što bolji rezultat. Pred njim je utrka u Bahreinu, za njega posebna jer će mu to biti 250. utrka u karijeri.

"Ovih godina sam puno toga naučio i iznenađen sam kako se stvari brzo odvijaju. Prije 50 utrka bio sam u Mađarskoj gdje sam za jubilej ostvario pobjedu, nevjerovatno je kako je vrijeme brzo prošlo, stoga sam naučio da moraš uživati u svakom trenutku."

Iako je već dugo u Formuli 1, i dalje smatra kako ima puno toga za naučiti te se ne smatra savršenim vozačem.

"14 godina sam u ovom sportu i još uvijek vidim prostor za napredak. Definitivno nisam savršeni vozač i nikada to neću biti, ali uvijek želim napredovati i neke stvari naučiti. Upravo to je ono najbolje u sportu. Često se uvode nova pravila i moraš ih pratiti i učiti nove stvari. Upravo to učenje novih stvari je ono što me iznova puni motivom."

U Bahreinu se nada puno boljem nastupu nego u Maleziji gdje McLaren nije briljirao.

"Imamo dobar bolid s kojim smo sposobni doći do dobrog rezultata. Neće biti tako vruće kao u Maleziji i neće biti toliko prostora za razvijanje maksimalne brzine. Te dvije stvari su nam još uvijek problem, stoga očekujem puno bolji nastup", tvrdi Button.

Prema običaju, petak je na Velikoj nagradi Bahreina rezerviran za treninge, u subotu su na rasporedu kvalifikacije, a u nedjelju utrka i to s početkom u 17 sati.