Formula 1
0

Bruno Senna potpisao za Campos

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Iz nove momčadi u Formuli 1, španskog Camposa Meta Racinga, objavili su da su potpisali ugovor s 26-godišnjim Brunom Sennom, nećakom slavnog Ayrtona.

Senna, koji bi ove sezone vozio za BrawnGP da se Rubens Barrichello nije predomislio u posljednji trenutak, postao je tako prvi vozač nove F1-momčadi.

"Veliko nam je zadovoljstvo izraziti dobrodošlčicu Bruni u naš tim. Radi se o jednom od najperspektivnijih vozača nove generacije. Čast nam je također što baš mi u svijet Formule 1 vraćamo prezime Senna", rekao je izvršni direktor Camposa Enrique Rodriguez de Castro.

"Oduševljen sam. Ispunio sam san", izjavio je Bruno nakon realizacije dogovora.

Zasad nije poznato na koje je razdoblje potpisao. Spominje se tek da će voziti u idućoj sezoni.

Nagađa se da bi drugi vozač Camposa u sljedećoj sezoni mogao biti Nelsinho Piquet, čime bi Španci imali par legendarnih prezimena u svom boksu.

"Bilo bi to dobro za njih, bilo bi dobro i za Formulu 1. Drago mi je da je Bruno potpisao ugovor", izjavio je voditelj natjecanja Formule 1, Bernie Ecclestone.

Osim nesretno preminulog ujaka na stazi u Imoli 1994. godine, mladi je Brazilac godinu dana kasnije izgubio i oca Flavija Lallija, koji je poginuo u motociklističkoj nesreći.

Brunina majka Ayrtonova je sestra, Viviane Senna da Silva.