Oproštaj od ekipe
35

Bottas pripremio specijalnu kacigu za posljednju utrku u Mercedesovom bolidu

D. B.
Nedjeljna utrka će biti posljednja u aktuelnoj sezoni, ali i oproštaj finskog vozača Valtterija Bottasa od ekipe Mercedesa. Tim povodom je pripremio specijalni dizajn kacige.

Bottas će naredne sezone voziti za Alfa Romeo te će svoje mjeso u Mercedesu prepustiti mlađem Georgeu Russellu.

Od svoje još uvijek aktuelne ekipe Finac se oprašta specijalnim dizajnom kacige koju će nositi tokom trkačkog vikenda na stazi Yas Marina u Abu Dhabiju.

"U Abu Dhabiju smo gdje ću voziti posljednju utrku za Mercedes pa sam kreirao specijalnu kacigu kako bih se zahvalio ekipi na zajedničkih pet godina. Sadrži mnogo lijepih detalja, fotografija zajedničkih sjajnih trenutaka od kojih svaka sadrži opis. Nakon utrke ću upisati ono što smo ostvarili zajedno, broj pobjeda, bodova, pole pozicija i slično. Nedjelja će biti emotivna, a ja ću ponosno nositi kacigu kako bih se zahvalio Mercedesu. Hvala i vama na podršci koja mi je puno značila, pomogla mi da se vratim nakon teških trenutaka. Hvala vam, nadam se da ćete me podržavati u budućnosti u drugom timu. Čuvajte se i vidimo se uskoro", rekao je Bottas.

Danas će se na Yas Marini voziti dva slobodna treninga, u subotu je na rasporedu treći trening te kvalifikacije, a u nedjelju se vozi utrka koja će odlučiti šampiona.

Za titulu se bore Mercedesov Lewis Hamilton i Red Bullov Max Verstappen, dok je Bottasu zagarantovana treća pozicija u poretku vozača.