Formula 1
0

Bliski prijatelj tvrdi: Schumacher je paralizovan i ne može govoriti

Klix.ba
Ulaz na imanje Michaela Schumachera u Švicarskoj (Foto: EPA)
Ulaz na imanje Michaela Schumachera u Švicarskoj (Foto: EPA)
Bivši vozač Formule 1 Philippe Streiff tvrdi da je Michael Schumacher paralizovan i da ima probleme sa memorijom, te da ne može govoriti, uslijed povreda glave koje je zadobio prošlog decembra.

Schumacher se s porodicom nalazi u svom domu blizu Ženevskog jezera u Švicarskoj, gdje je postavljena vrhunska medicinska oprema kako bi se što prije oporavio od povreda na mozgu, prenosi Independent.

Slavni 45-godišnjak povrijedio se na skijanju u odmaralištu Meribel u Francuskoj, nakon čega se liječio u bolnicama u Grenoblu i Lozani. Imao je dvije operacije na mozgu, a njegovo stanje je opisano kao "kritično, ali stabilno".

Streiff je njegov blizak prijatelj, a u izjavi za francuski radio kazao je da je sedmerostruki svjetski prvak u invalidskim kolicima, te da nije u stanju govoriti.

"On je u kolicima, paralizovan kao i ja. Ima probleme sa pamćenjem i govorom", kazao je Francuz koji je vezan za kolica od 1989. godine kada je pretrpio udes na treningu u Rio de Janeiru.

Schumacherov glasnogovornik je kazao da su Streiffove tvrdnje "njegovo lično mišljenje". Međutim, i ljekar koji je pomogao u liječenju Schumachera u Grenobleu tvrdio je prošlog mjeseca da će slavnom vozaču Formule 1 trebati godine da se oporavi od povreda.