Otkrio detalje
31

Bivši šef Ferrarija: Moje prijateljstvo sa Schumacherom nije kao prije, ali on se bori

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nekada prvi čovjek Ferrarija Jean Todt redovno ide u posjetu bivšem timskom kolegi i prvaku Formule 1 Michaelu Schumacheru koji se još uvijek oporavlja od teške nesreće koju je doživio 2013. godine na skijanju.

Njegova porodica maksimalno se trudi da što više informacija o njemu, njegovom oporavku i zdravstvenom stanju ostane isključivo u krugu porodice, a zahvaljujući takvom pristupu jako malo potvrđenih informacija pojavilo se u javnosti.

Jedan od ljudi koji ima informacije iz prve ruke i koji redovno ide u posjetu Schumacheru je Jean Todt, bivši šef Ferrarija, koji kaže da je ovaj nekadašnji vozač Formule 1 u dobrom stanju i da mu ništa ne nedostaje.

"Naravno da naše prijateljstvo neće više biti isto kao nekada. Ne možemo više komunicirati kao prije. O njemu se brinu jako dobro, on se bori, kao što je to uvijek radio. Živi s porodicom u kući između Ženeve i Laussanea, bori se, kao i svi oko njega. Mislim da mu moje posjete pomogle zbog pozitivnih misli", kazao je Todt za Daily Mail.

Schumacher je osvojio sedam naslova prvaka i ostvario je 91. pobjedu u karijeri, a njegovog sina Micka mnogi smatraju budućim prvakom svijeta.