Formula 1
7

Bianchijev otac: Situacija je očajna

Klix.ba
Prošle su dvije sedmice otkako je dvedesetpetogodišnjo vozač Marussia Formula One Teama Jules Bianchi doživio tešku nesreću na utrci za Veliku nagradu Japana. Dogodilo se to na stazi Suzuka, a francuski vozač je, kako kaže kaže njegov otac, u očajnom stanju.

Julesov otac Philippe je izjavio da je stanje njegovog sina i dalje veoma teško.

"Situacija je očajna. Svaki put kad telefon mi znamo da to može biti neko iz bolnice ko će nam reći da je Jules preminuo. Ljekari su rekli da su prva 24 sata najvažnija, pa onda se to produžilo na 72 sata, a evo nas još uvijek ovdje sa Julesom, koji se bori", izjavio je Bianchiev otac Philippe.

Nakon dvije sedmice od nesreće u kojoj je Jules pri velikoj brzini udario u vozilo koje je uklanjalo drugi bolid, informacija o njegovom stanju nema, osim da se još uvijek nalazi u besvjesnom stanju. O njemu se brinu ljekari u bolnici koja se nalazi u blizini Yokkaichija, u koju je prevezen odmah nakon nesreće.

Ferrari je poslao svog specijjalistu u Japan koji radi s japanskim ljekarima, a ako to bude moguće, Bianchi će biti prevezen u Evropu.

Bianchi je prošao Ferrarijevu akademiju za vozače, a bio je i testni vozač prije nego je počeo voziti utrke za Marussiju.