"Apsolutno briljantno"
106

Alonso preticanjem Hamiltona zaludio fanove Formule 1: Nevjerojatno, pa to niko ne radi

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Vozač Aston Martina Fernando Alonso u 38. krugu utrke za Veliku nagradu Bahreina na sjajan način i na jako rizičnom dijelu staze pretekao je Lewisa Hamiltona i tim manevrom privukao je veliku pažnju svih ljubitelja Formule 1.

U zavoju broj 10, onom u kojem se ne rizikuje na taj način i ne pokušava doći do bolje pozicije, Alonso je iskoristio šansu i pretekao Hamiltona, a nakon utrke je i sam bio svjestan opasnosti koju je preuzeo.

Kako je rekao, bilo mu je jasno da to nisu mjesta na kojima se traži bolja pozicija, ali je bio svjestan da na ravnim dijelovima staze nije mogao biti jednako brz kao Hamilton.

"Nismo bili posebno brzi tokom ove utrke, a iako se uobičajno može preticati u prvom i četvrtom zavoju, ja sam Hamiltona morao u desetom. To nije mjesto na kojem se to radi, ali nismo mogli na ravnim dijelovima staze biti jednako brzi kao Mercedes", rekao je Alonso nakon utrke.

Na kraju je Alonso osvojio treće mjesto, što mu je osiguralo 99. postolje u karijeri, a navijači su posebno bili oduševljeni onim što je u duelu s Hamiltonom napravio.

"Apsolutno briljantno", bila je reakcija jednog od komentatora utrke.

Podsjećamo, pobjedu na prvoj utrci sezone ostvario je Verstappen, dok je drugo mjesto osvojio njegov klupski kolega iz Red Bulla Perez.