Formula 1
3

Alonso: Nakon Melbournea ovo je čudo

Totalsport
Fernando Alonso (Foto: AFP)
Fernando Alonso (Foto: AFP)
Španac Fernando Alonso nakon Velike nagrade Monaca preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva Formule 1. Sam Alonso oduševljen je takvim napretkom nakon slabog starta u sezonu.
Prvu utrku sezone u australskom Melbourneu Alonso je u svom Ferrariju započeo tek na 12. mjestu, da bi se do cilja ugurao na petu poziciju. Bio je to dosta slab početak sezone za dvostrukog svjetskog prvaka, no bolid Ferarrija iz utrke u utrku je bivao sve stabilniji i brži pa je nakon 6. utrke sezone u Monte Carlu Alonso trećim mjestom izbio na čelo poretka s tri boda više od Red Bullovog dvojca Vettel - Webber.

"Presretan sam zbog načina na koji su se stvari razvile prošlog vikenda. Napuštam Monaco kao vodeći u redoslijedu. Da mi je neko nakon utrke u Melbourneu rekao da ću biti vodeći pet utrka kasnije ne bih mu povjerovao. Ipak, nakon tog razočarenja u Australiji dobro smo radili. Zadnje dvije utrke bio sam na postolju, a trenutno prvo mjesto biti će nam odličan poticaj da nastavimo s usavršavanjem bolida. Vidjet ćemo što će se dogoditi u Kanadi, sezona je do sada vrlo izjednačena i neizvjesna, a ja se nadam da možemo nastaviti svoj uspon i sačuvati vodeću poziciju", izjavio je Alonso.