Felipe Massa
0

"Alonso je znao za namještanje utrke"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Španac Fernando Alonso i Brazilac Felipe Massa, piloti Formule 1 koji će od sljedeće sezone biti timske kolege u Ferrariju, nisu dobro započeli svoju saradnju.

Naime, Felipe Massa je podigao veliku prašinu izjavom za brazilske medije da je Alonso znao za cijelu aferu francuske ekipe Renaulta oko namještanja utrke u Singapuru prošle godine.

  • U svemu je bio Nelsinho (Piquet Jr.), momčad, ali i Alonso je bio problem. Znao je za sve. Mi naravno to ne možemo znati, ali on je znao i to je sigurno – rekao je Massa za brazilske medije uoči pretposljednje ovosezonske utrke, Velike nagrade Brazila na stazi u Interlagosu.

Podsjetimo, riječ je o prošlogodišnjoj utrci za Veliku nagradu Singapura kada je Nelsinho Piquet izletio je namjerno sa staze da bi se time okoristio njegov timski kolega Fernando Alonso. Tadašnji se vozač francuske ekipe Nelsinho Piquet, prema dogovoru s šefom momčadi Flaviom Briatoreom i glavnim direktorom inženjeringa Patom Symondsom, namjerno zabio u ogradu kako bi izazvao izlazak sigurnosnog vozila na stazu, što je omogućilo pobjedu njegovom timskom kolegi Fernandu Alonsu.

Alonso je poslije tvrdio, da nije znao ništa o cijeloj priči, a izbjegao je i ikakve kazne.

  • Sve što sam rekao rekao sam na temelju predosjećaja, a ne na temelju konkretnih dokaza. Svjetsko automoto vijeće (WMSC) donijelo je zaključak da Fernando nije znao ništa što se događalo i ja poštujem takav ishod. Već sam nekoliko puta ponovio koliko sam razočaran onime što je bilo prošle godine u Singapuru i neću se više vraćati na to. Sada je vrijeme da se ta priča zatvori. Ono što je sigurno je da ta cijela epizoda neće utjecati na moj odnos sa Fernandom – dodao je Massa u službenoj izjavi za Ferrarijeve internet stranice kao pojašnjenje ranije izjave dane brazilskim medijima.

Alonso je na pitanje da komentira Massinu izjavu staloženo obrazložio svoje viđenje cijele priče.

  • Kao prvo, ne znam da li je ta izjava istinita ili nije, možda je sve bio nesporazum između Felipea i medija. WMSC je u svojoj presudi jasno obrazložio da ja nisam bio upućen u ništa što se tada događalo. Mislim da ova izjava neće utjecati na naš odnos. U Ferrariju su svi jedna velika obitelj i grupa je važnija od individualaca, svi dišu kao jedan, od inženjera, ljudi u tvornicama, mehaničara, predsjednika Montezemola, pa i vozača - rekao je Alonso, te nastavio.

  • Mislim da sam dosad s Felipeom uspostavio dobar odnos, prijateljski. Prošle sam godine navijao za njega kada je imao priliku osvojiti naslov (borba s Lewisom Hamiltonom do zadnje utrke, op.a.), ali na kraju nije uspio. Ponavljam, siguran sam da ćemo imati dobar odnos.