Iako je mnogo bolji
20

Alonso i dalje "gura" Strolla: Ključan je za uspjeh Aston Martina

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Vozač Aston Martina Fernando Alonso tvrdi da je njegov timski kolega Lance Stroll važan za uspjeh tima te tvrdi da je "osjetljiviji na mnoge stvari na bolidu" od njega.

Alonso i Stroll voze zajedničku drugu sezonu Fomrule 1, a postaje jasno da će činiti vozački par Aston Martina i u budućnosti s obzirom na činjenicu da je Španac potpisao novi ugovor s britanskim timom.

Iako je Alonso preuzeo ulogu vođe te je u pet voženih utrka ove sezone osvojio 31 bod u odnosu na Strollovih devet, popularni Nando tvrdi da obojica doprinose razvoju bolida, ali da je Kanađanin "ključan".

Na pitanje da li se tim razvija oko njega kao glavne figure, dao je negativan odgovor.

"Mislim da nije tako, smatram da Lance i ja pokušavamo pomoći timu koliko možemo. Naši stilovi vožnje su različiti u određenim uvjetima, osjećaj nam je drugačiji u bolidu. Vjerujem da je Lance osjetljiviji na određene stvari nego ja, a to je veoma važno za tim. Analize do kojih on može doći i prenijeti ih timu ključne su za nas i unapređuju bolid. Ja sam malo manje osjetljiv ponekad, a to nije dobro. Obojica pomažemo ekipi koliko možemo i dolazimo do istih zaključaka, ali na drugačiji način. Dva različita stila su dobra za Aston Martin", izjavio je Alonso.

Naredna utrka se vozi u Miamiju 5. maja.