Promjena vozača
4

Alexander Albon je novi vozač Red Bulla, Pierre Gasly poslan u Toro Rosso

E. B.
Alexander Albon i Pierre Gasly
Alexander Albon i Pierre Gasly
I dok se Max Verstappen bori sa Lewisom Hamiltonom za naslov svjetskog prvaka u Formuli 1, njegov timski kolega iz Red Bulla Pierre Gasly je u potpunosti razočarao ove sezone, te je kažnjen izbacivanjem iz ekipe.

Gasly (23) je prebačen u Red Bullovu sestrinsku ekipu Toro Rosso, a u drugom pravcu je stigao Alexander Albon (23).

Albon, koji je ove sezone debitovao u Formuli 1, je na 12 dosadašnjih utrka osvojio 16 poena, što je impresivno s obzirom na snagu bolida, a najbolji plasman mu j ebilo šesto mjesto na Velikoj nagradi Njemačke.

S druge strane Gasly je u Red Bullu koji je sposoban parirati Mercedesu i Ferrariju osvojio samo 63 poena. Usporedbe radi, Verstappen je do sada osvojio 181 poen.

"Red Bull je sretan što ima dva talentovana vozača koja može prebacivati iz Aston Martin Red Bull Racinga u Toro Rosso i obratno. U preostalih devet utrka dat ćemo šansu Albonu da pokaže šta može, te ćemo na osnovu toga odlučiti koji će od njih dvojice biti Verstappenov timski kolega iduće godine", stoji u saopćenju Red Bulla.

Tako ćemo već 1. septembra na stazi Spa-Francorchamps u Belgiji u bolidu Red Bulla vidjeti Albona, a Gaslyja u Toro Rossu.