Potpisao novi ugovor
3

Alex Albon ostaje u Williamsu i naredne godine

D. B.
Alex Albon (Foto: EPA-EFE)
Alex Albon (Foto: EPA-EFE)
Dvadesetšetogodišnji vozač Formule 1 Alex Albon je potvrdio da će i naredne godine voziti za Williams.

Albon se ove sezone vratio u Formulu 1 nakon jednogodišnje pauze, a ranije je izgubio mjesto u Red Bull Racingu i sestrinskoj ekipi danas poznatoj kao AlphaTauri. Svojim performansama je impresionirao iako vozi najsporiji bolid na gridu, a trenutno ima tri boda.

"Zaista sam uzbuđen što ostajem s Williamsom u 2023. godini. Radujem se da vidim šta možemo postići kao tim u ostatku aktuelne sezone, ali i naredne. Svi naporno rade kako bismo napredovali, a ja sam veoma motiviran da nastavim ovo putovanje te da se razvijamo zajedno", izjavio je Albon.

Šef Williamsa Jost Capito je zadovoljan onim što pruža njegov vozač.

"Alex je sjajan vozač i vrijedan član Williamsa, drago nam je što možemo potvrditi da nastavljamo raditi s njim. On donosi sjajne vještine i pomaže timu da uči, što će dovesti do većeg uspjeha u budućnosti. Opasan je takmičar, pokazao se popularnim i odanim timskim igračem, a nama će predstavljati stabilnu bazu za razvoj bolida nove ere", rekao je Capito.

Williams i Albon su zapravo potpisali višegodišnji ugovor, ali nije poznato dokad vrijedi. Trenutno traje ljetna pauza u Formuli 1, dok se sezona nastavlja krajem augusta.