{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Formiran hrvački klub Sarajevo

F
FENA
2.4.2012. u 10:47
35
1
Formiran hrvački klub Sarajevo
35
Formiran hrvački klub Sarajevo
Foto: Ilustracija
Na inicijativu dugogodišnjih sportskih radnika i trenera Islama Sadikaja i Bajre Brkanića krajem marta formiran je Hrvački klub Sarajevo.
Po riječima od osnivača, primarni ciljevi kluba su organizovan rad s mlađim kategorijama, afirmacija moralnih vrijednosti, kao i promocija hrvačkog sporta, koji ima dugu i bogatu tradiciju na ovim prostorima.

"U trenutno teškim vremenu za sport veoma je hrabro pokrenuti takav projekt. Mi vjerujemo da s dobrim, vrijednim, temeljitim radom i podrškom osoba koje vole sport može uspjeti. Nadamo se podršci već postojećih klubova kao i Hrvačkog saveza BiH, naravno tu su i naši prijatelji iz Srbije i Hrvatske", kazao je Sadikaj u ulozi predsjednika i trenera kluba.

U uspješnoj hrvačkoj karijeri Sadikaj je, kao član HK Bosna, bio všestruki prvak BiH i osvajač je medalja na prvenstvima bivše Jugoslavije. Bio je učesnik Evropskog prvenstva u Budimpešti i Mediteranskih igara u Bariju.

Uz Sadikaja, bogato iskustvo mladim u klubu će prenositi i Bajro Brkanić, nekada također uspješni takmičar, koji više od 20 godina radi kao trener.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: