|

Forbes: Lance Armstrong najomraženiji sportista u SAD-u

Forbes: Lance Armstrong najomraženiji sportista u SAD-u
0
T
Totalsport
6.2.2013. u 18:32
8
komentara
0

dijeljenja
Forbes: Lance Armstrong najomraženiji sportista u SAD-u Lance Armstrong tokom gostovanja kod Oprah Winfrey (Foto: Arhiv/AFP)
Lance Armstrong najomraženiji je sportista u Sjedinjenim Američkim Državama, pokazalo je istraživanje koje je proveo magazin Forbes.
Bivši biciklist koji je nedavno priznao da je svih sedam naslova na prestižnom Tour de Franceu osvojio dopingiran trenutno je, sasvim očekivano, trn u oku Amerikancima. Srceparajući intervju koji je dao poznatoj voditeljici Oprah Winfrey zasad mu nije donio simpatije.

Na drugom mjestu tabele najomraženijih sportaša je univerzitetski igrač američkog nogometa Manti Te'o. Taj je ekshibicionist medijima prodao priču kako mu je u oktobru prošle godine u saobraćajnoj nesreći poginula djevojka koja je uz to bolovala od leukemije. Javnost se divila sportašu koji uprkos ličnoj tragediji igra utakmice i ostvaruje uspjehe na fakultetu. Sve dok se početkom ove godine nije ustanovilo da djevojka nikad nije postojala…

Na trećem mjestu nepopularne tabele je golfer Tiger Woods kojem javnost očito još uvijek nije zaboravila brojne izvanbračne afere.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...