sport
0

FMX jači nego ikada: Sherwood ponovno dominirao

Klix.ba
Japanska je Osaka ovaj vikend ispred svog najpoznatijeg dvorca ugostila preko 20 hiljada ljudi koji su došli svjedočiti FMX spektaklu, koji svake godine novim trikovima publiku ostavi bez daha.

Po drugi put ove godine na Red Bull X-Fighters pobjedničkom postolju slavio je Novozelanđanin - Levi Sherwood.

U nedjelju 25. maja najprestižnije freestyle motocross takmičenje Red Bull X-Fighters vidjelo je pravu borbu nevjerojatnih trikova u zraku, koje vozači izvode dosežući visinu i do 15 metara.

Ono što je svima bilo jasno jest da je Levi Sherwood uvjerljivi vladar FMX scene u ovogodišnjoj sezoni i da će ga biti teško skinuti s postolja.

Francuz Rémi Bizouard završio je na drugom mjestu, ispred trećeplasiranog Španjolca Danyja Torresa. Sherwood je nakon pobjede rekao: "Volim pomicati granice i volim vidjeti da ovaj sport napreduje, i kad je riječ o dizajnu staze i novim, nevjerojatnim trikovima koje vozači izvode. Zaista sam sretan i ovdje se osjeti ljubav prema freestyleu".

Priliku za nove rezultate, nove čarolije s motorom u zraku, vozači imaju 27. juna, kada Red Bull X-Fighters Svjetska turneja dolazi u Madrid.