Četverostruka šampionka
15

Fleksibilna gimnastičarka iz Rusije obećava velike stvari na Olimpijadi u Tokiju

Dž. L.
Alexandra Soldatova (Foto: Instagram)
Alexandra Soldatova (Foto: Instagram)
Ruska četverostruka šampionka u ritmičkoj gimnastici Alexandra Soldatova spremna je odnijeti još jednu titulu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Uz njenu fleksibilnost i stalne treninge nije teško uvidjeti zašto joj pripada liderska pozicija.

Dvadesetpetogodišnjakinja je u stanju oblikovati svoju figuru od 174 centimetra visine i 55 kilograma težine u sve što poželi, ne samo na prostirci, već i stojeći ili u drugim stanjima. Kad ne trenira, Soldatova voli jet ski, ali i poziranje pred kamerom za svoje fanove na društvenim mrežama.

Simpatična Ruskinja dolazi iz Bashkortostana koji se nalazi između Volge i Urala, u centralnoj Rusiji. Počela je trenirati već sa pet godina.

Svoje debitantsko predstavljanje u grupi seniora imala je 2014. godine kada je osvojila svjetsko prvenstvo u Izmiru u Turskoj, kao članica ruskog nacionalnog ritmičkog gimnastičkog tima. Poslije su se samo počele nizati nagrade.

Možda najbolja godina za Soldatovu bila je 2016. kada je osvojila zapanjujućih pet zlatnih medalja u finalu Grand prixa u svim takmičarskim disciplinama sa rekvizitima obruč, lopta, čunjevi i traka.
Također je osvojila i zlato na turniru Evropskog prvenstva u Bakuu, u Azerbejdžanu, a sada će se uputiti na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Ona i njen tim obećavaju nevjerovatne stvari na ovoj sportskoj manifestaciji.