sport
0

FK "Željezničar": Predsjednik Landžo podnio ostavku

FENA
Na vanrednoj sjednici Predsjedništva FK "Željezničar" održanoj u četvrtak u 14.00 sati na stadionu «Grbavica», na kojoj je bilo prisutno 10 od 13 članova Predsjedništva, predsjednik Kluba Samir Landžo podnio je neopozivu ostavku koju su članovi Predsjedništva primili k znanju.

U skladu sa Statutaom FK Željezničar funkciju v.d. predsjednika vršit će dopredsjednik Mladen Grubešić, odnosno do izbora novog predsjednika na Skupštini FK Željezničar - Sarajevo.

Na današnjoj sjednici je zaključeno da Predsjedništvo pripremi kompletan i detaljan izvještaj o svom radu od perioda stupanja na dužnost ovog saziva Predsjedništva, odnosno od juna 2005. godine do danas, o čemu će se upoznati javnost.

Također, Predsjedništvo "Želje" zatražilo je od predsjednika Skupštine Kluba Izeta Jelića da sazove sastanak u proširenom sastavu, na kome Predsjedništvo FK Željezničar traži da prisustvuju svi članovi Savjeta, dosadašnji predsjednici i bivši članovi Uprava i uposlenici Kluba, na kome će se analizirati kompletno stanje u Klubu i iznaći zajednički najbolji zaključci za dalji rad i opstojnost "Želje".

Nakon održanog pomenutog sastanka i izvršene analize Predsjedništvo FK Željezničar će predložiti konačan datum sazivanja Skupštine FK Željezničar.