sport
0

FK Sarajevo pobjednik božićnog malonogometnog turnira Sarajevo 2004

NINA/Sarajevo-X
FK Sarajevo je pobjednik 12. tradicionalnog božićnog malonogometnog turnira Sarajevo 2004. koji organizuje SAŠK Napredak.

Sarajevo je danas u finalu bilo bolje od velikog gradskog rivala Željezničara rezultatom 6:3. Od prve minute bordo sastav je zaigrao puno bolje te je preko Hote u 7. i 10., te Berberovića u 16. minuti poveo 3:0. Željezničar je u završnici prvog poluvremena uspio smanjiti rezultat na 3:2 (Avdija i Čolpa), ali je u nastavku FK Sarajevo opet bio bolji protivnik te je otišao na nedostižnih 6:2.

U drugom dijelu s dva pogotka istaknuo se Emir Obuća, dok je konačan rezultat postavio iskusni Dželaludin Muharemović.

Treće mjesto na turniru osvojio je SAŠK Napredak koji je tek nakon sedmeraca bio bolji od Veleža, a regularni dio završio je rezultatom 3:3. Zanimljivo da je Velež sva tri puta vodio golovima Obada, Crnalića i Vladavića, ali se SAŠK preko Novoselca i Suljevića sva tri puta vraćao u susret.

Dvanaesti međunarodni božićni malonogometni turnir u organizaciji SAŠK Napretka opet je ispunio očekivanja jer su posjetioci dva dana uživali u malom nogometu.

Za najboljeg igrača turnira izabran je Almedin Hota iz Sarajeva, dok je najbolji strijelac turnira bio Zajko Zeba iz Zrinjskog s jedanaest pogodaka. Za najboljeg golmana izabran je Elvis Karić iz Sarajeva.