Leonardo
0

"Fiorentini nije sviran jedanaesterac"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što se Inter, branitelj naslova i aktualni lider u italijanskom nogometnom prvenstvu, odlučio na bojkot medija, isti su put izabrali i u Fiorentini.

Prvoligaš iz Firence na taj se potez odlučio nakon zaostale utakmice 17. kola Serije A u kojoj je Milan na Artemio Franchi stadionu slavio 2-1 pobjedu u susretu u kojem, tvrde domaćini, ali i gosti, nije dosuđen jedanaesterac za "viole".

Dogodilo se to u smiraju utakmici pri 1-1 rezultatu nakon starta Thiaga Silve na Riccardu Montolivu. Sudac Roberto Rosetti je pustio prednost nakon što je lopta došla do Keirrisona čiji je udarac u nastavku akcije obranio Christian Abbiati.

Ljuti na sudačke previde, a podsjetimo da im se isto dogodilo na Allianz Areni u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna (2-1), iz Fiorentine su objavili silenzio stampa.

Pred medije je ipak istupio trener Milanove ekipe Leonardo i priznao:

  • Jedanaesterac na Montolivu je postojao, ali je sudac odlučio pustiti prednost budući da je lopta bila kod Keirrisona.

  • Fiorentina je odigrala sjajno prvo poluvrijeme utakmice i pritisnula nas u srednjem redu. Pokazali smo karakter i stigli do pobjede koju je obilježila igra Abbiatija, Ronaldinha i Pata, kao i Mathieua Flaminija - završio je Brazilac.