Streljana Zetra
0

Finale Biznis lige Sarajevo održano sinoć

Sarajevo-x.com
U streljani Zetre u organizaciji streljačkog kluba "Sarajevo" u utorak navečer održano finalno takmičenje Biznis lige Sarajevo sa vazdušnom puškom. Nakon održanih osam kola lige u finale se plasiralo po osam najboljih takmičara i takmičarki. Strijelcima su podršku davale brojne radne kolege, gosti i gledaoci.

U kategoriji za žene u veoma neizvjesnom finalu do samoga kraja prvo mjesto je osvojila Mina Katanić (VIK) sa rezultatom 190.2, drugo mjesto je pripalo Sukejni Delić (Toplane) sa rezultatom 186.3, a Nina Gurda (UniCredit banka) zauzela je treće mjesto sa rezultatom 152.0.

U finalnom takmičenju za muškarce zlato je zasluženo osvojio Bakir Brkanić (Toplane) koji je u finale ušao sa velikom prednošću i postigao finalni rezultat 233.6, srebro je pripalo Selvedinu Sarajlić (VIK) sa rezultatom 217.4, dok se Zlatan Karamehmedović (UniCredit banka) popeo sa petog mjesta i osvojio bronzu sa rezultatom 207.8.

U ekipnom plasmanu finalni poredak je isti i ženskoj i u muškoj konkurenciji, prve su ekipe Toplana, druge su ekipe VIK-a, dok su treće ekipe iz UniCredit banke.

Nakon održanog finalnog takmićenja upriličena je svečana dodjela nagrada, pobjednicima su uručeni pehari, medalje i prigodni pokloni. Naredna sezona Biznis lige Sarajevo počinje u oktobru ove godine.