sport
0

Final Fight Championship i Dževad Poturak na OBN televiziji

Klix.ba
Final Fight Championship nastavlja sa svojom velikom serijom evenata već 14. juna u Poreču. Televizija OBN i ovog puta omogućila je direktan prijenos uzbudljivih mečeva od 20:30 sati.

U glavnom meču večeri snage odmjeriti dva najbolja K-1 teškaša u regiji, Igor Jurković i Dževad Poturak, a osim njih u FFC-ov ring tom će prilikom ući još veliki broj odličnih boraca.

U co-main eventu snage će odmjeriti izvrsni Hesdy Gerges i jedan od najboljih kick boksera današnjice, Ukrajinac Pavel Zhuravlev.

Ukrajinac je na priredbi FFC05 Osijek vrlo lako savladao Nizozemca Vinchenza Renfurma nokautom u prvoj rundi. Gotovo identično lagan zadatak polufinalist K-1 WGP Finala je imao i u Splitu gdje je nokautirao Talijana Lucu Panta. Ipak, dvoboj protiv Gergesa je ozbiljan test za njegovu sjajnu formu koju smo vidjeli još u martu kada je vrlo uvjerljivo u prvom kolu K-1 WGP Finala svladao Catalina Morosanu.

Nakon sjajne predstave protiv Ivana Gluhaka u Osijeku i pobjede polugom koja je donijela veliki preokret, i u Poreču ćemo gledati odličnog mladog Mađara Laszla Senyeia. Njegov protivnik bit će Ivica "Terror" Trušček.

S obzirom na sve potvrđene mečeve, jasno je da je priredba u istarskom gradu daleko najjača do sada i da će definitivno privući najviše pažnje evropske i svjetske borilačke javnosti.