|

FIFA za smanjenje broja stranaca

FIFA za smanjenje broja stranaca
0
F
FENA
3.11.2006. u 18:10
0
komentara
0

dijeljenja
FIFA za smanjenje broja stranaca
Međunarodna nogometna federacija i Međunarodno udruženje profesionalnih igrača (FIFPro) potpisali su na stadionu Barcelone Memorandum o saradnji.
Ove dvije organizacije su postigle sporazum o zajedničkoj borbi za otklanjanje problema u nogometu među kojima su i rasizam, korupcija, klađenje, doping i zaštita interesa igrača u zemlji iz koje potiču.

Predsjednik FIFA, Sepp Blater, je najavio da će se zajedno sa kolegama iz FIFPro-a zalagati za uvođenje sistema "6+5" u profesionalni nogomet, a po kome će najmanje šest igrača u jednoj ekipi morati da budu iz zemlje iz koje je taj klub.

"U ovom trenutku, klubovi nisu previše zainteresovani da formiraju nove igrače jer znaju da će, prije ili kasnije, oni vjerovatno otići u drugu sredinu. Ne želimo da našom idejom stanemo na put transferima, već se nadamo da ćemo povratiti značaj lokalne i regionalne baze za stvaranje nogometaša kakva je nekada postojala", rekao je prvi čovjek FIFA nakon svečane ceremonije potpisivanja ugovora sa FIFPro-om kojoj su prisustvovali i prvotimci Barcelone, Samuel Eto'o i Liliam Thuram.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.