sport
0

FIFA navijačima vraća pet eura

FENA
Nakon silnih pritisaka iz svih krajeva svijeta, te prijetnje sudskom kaznom, Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Organizacijski odbor Svjetskog prvenstva povukli su odluku o naplati 5 eura za svaku prijavu za ulaznice World Cupa.

FIFA je prijave za ulaznice naplaćivala pet eura plus cijenu ulaznice, a nakon toga je ždrijebom izvukla sretnike koji imaju pravo na njihovu kupovinu. Onima koji u prva dva kruga prodaje nisu imali sreće FIFA je vratila novac za ulaznice, ali ne i pet eura.

Po istim pravilima trebao se održati i treći krug prijava koji traje do 15. januara. Kako je interes za "dragocjenim papirićima" gotovo nevjerovatan FIFA bi samo od predbilježbi zaradila više miliona eura. To je izazvalo silne proteste kod navijača, a njemačka Udruga potrošača podigla je sudsku tužbu protiv FIFA-e zbog uzimanja novaca za nešto što uopće nije prodano.

Na potez nogometne organizacije pobunila se i Evropska komisija. Kako bi pokušala smiriti nastalu situaciju FIFA je početkom sedmice organizirala sastanak na kojem su bili predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB), Theo Zwanziger, Prvi čovjek Udruge potrošača (VZBZ), Edda Mueller i državni tajnik Peter Paziorek.

Suočeni sa silnim pritiskom čelnici krovne nogometne organizacije povukli su tu odredbu i svima koji su ostali bez karte bit će vraćeno pet eura, nakon čega je VZBZ povukao tužbu na sudu u Frankfurtu.

"Uvažili smo zahtjeve Udruge potrošača i vratit ćemo novac navijačima koji nisu imali sreće u prva dva kruga prodaje. Postigli smo odličan dogovor i vjerujem kako do konca World Cupa više neće biti nesuglasica," poručio je glasnogovornik organizacijskog odbora, Jens Grittner.