sport
0

FFC večeras uživo samo na OBN televiziji

Nakon ljubljanskog Tivolija, spektakularni Final Fight se ovog puta seli u Makedoniju.

Skopje i dvorana Boris Trajkovski večeras bit će domaćini ove regionalne borilačke organizacije, koja će kao i prošli put ponuditi dva tematski potpuno odvojena dijela. Riječ je o šest dvoboja slobodne borbe i šest kick boks mečeva.

Bivši UFC prvak u teškoj kategoriji, Ricco Rodriguez i grčki hrvač sirove snage i opasnih kvaliteta, Nestoras Batzelas, odmjerit će snage u glavnom MMA dijelu. Iako Rodrigez slovi za favorita očekuje ga težak zadatak s obzirom da je Batzelas vrhunski "grappler". Bit će to i prilika da Rodriguez zaboravi neugodno iskustvo borbe protiv Denisa Stojnića i sramotne odluke koja je, doduše, kasnije promijenjena u "No Contest".

MMA program će ponuditi još niz kvalitetnih borbi, među kojima je i teškaški obračun boraca koji su u FFC debijima uvjerljivo poraženi. Albanac iz Golden Gloryja, Gzim Selmani i Slovenac Tomaž Simonič ovog puta imaju priliku za popravni ispit, no samo će je jedan i iskoristiti.

Veoma zanimljiv i intrigantan kick boks dio, predvodit će jedan od evropskih top teškaša Rushtemi Kreshnik. Ovaj Albanac s belgijskom adresom u karijeri je pobjeđivao borce poput aktuelnog Gloryjevog prvaka Rica Verhoevena, Tomaša Hrona, Michaela Duuta ili Filipa Verlindena. U Skopju će nastupati nakon više od godinu dana pauze, a ko će mu biti protivnik, još se ne zna.

Učestvovanje dva makedonska predstavnika u kick boks dijelu, pružit će zadovoljstvo domaćoj - makedonskoj publici. Prvi predstavnik je Ile Risteski kojem će se suprotstaviti Albanac Shkodran Veseli, a Slobodana Kajmakoskog čeka hrvatska nada Teo Mikelić.

Oni koji prate kick boks scenu znaju da se radi o tehnički sjajnim borcima koji će sigurno ponuditi jedan od mečeva večeri.

S obzirom na odličan odabir boraca, gledaoci će u večeras od 21 sat zasigurno moći uživati u još jednoj vrhunskoj borilačkoj priredbi u direktnom prijenosu na OBN televiziji.

OBN