{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Festival mladosti Denis Mrnjavac počeo uspješnim karate turnirom

4.6.2012. u 09:12
31
1
Festival mladosti Denis Mrnjavac počeo uspješnim karate turnirom
31
Festival mladosti Denis Mrnjavac počeo uspješnim karate turnirom
Kao prva sportska manifestacija u okviru Festivala mladosti Denis Mrnjavac jučer je u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" održan karate turnir za dječake i djevojčice uzrasta od 7 do 13 godina. Na turniru je nastupilo između 250 i 300 takmičara i takmičarki iz 15 klubova iz Kantona Sarajevo, što je rekordan broj učesnika i učesnica u posljednje četiri godine na ovom takmičenju.
Sa osvojene po tri zlatne medalje, najbolji takmičar i takmičarka Turnira su Hamza Ahmetović (8 godina) i Sabina Ljuca (12 godina), oboje iz KK Perfect iz Sarajeva, koji je također prvi po broju osvojenih medalja. Po broju osvojenih medalja na drugom mjestu je domaćin KK Olimp a na trećem KK Okinawa, također iz Sarajeva.

"Kao organizatore Turnira, ali i Festivala mladosti Denis Mrnjavac, ponosimo se činjenicom da je ovogodišnji turnir najbrojniji, što govori o porastu interesa za karate", istakao je Goran Đekić, osnivač KK Olimp, bivši svjetski šampion do 21 godine u karateu.

On je naglasio da mu je kao organizatoru Festivala uspjeh Turnira dodatni podsticaj da istraju u organizaciji Festivala koji želi mladima poslati poruku da su sport i kultura dobra prevencija svih negativnih društvenih pojava i koliko je korisno da se mladi druže kroz ovakve sportske sadržaje.

Festival se nastavlja u četvrtak 7. juna javnom raspravom o maloljetničkoj delinkvenciji koja će se održati u 18 sati u sali Općine Stari Grad, dok će se nakon predstave "Dres" u Pozorištu mladih održati i razgovor o predstavi. Četvrti Festival mladosti – Denis Mrnjavac održava se od 3. do 10. juna 2012. i očekuje se učešće oko četiri hiljade učesnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: