U ringu nakon 14 mjeseci
0

Felix Sturm odbranio titulu svjetskog prvaka

Sarajevo-x.com
Felix Sturm (Foto: AP)
Felix Sturm (Foto: AP)
Felix Sturm je sinoć u areni Lanxess u Kelnu odbranio titulu svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji. Njemački bokser se u ring vratio u velikom stilu savladavši na bodove svog izazivača Giovannija Lorenza. Naime, rezultat je bio dva puta 117:111 i 118:111 za Sturma.

Povratak Felixa Sturma, pravog imena Adnan Ćatić, izazvao je veliku pažnju njemačkih ali i svjetskih medija. Pred sami meč njemački bokser je izjavio da onaj ko ga želi pobijediti, morat će ga ubiti i dodao da i ne razmišlja o porazu, jer je siguran u sebe.

Spremnost, brzinu i želju za pobjedom je i pokazao u subotu u Kelnu, a kako je već ranije istakao, pobjedu poklanja supruzi Jasmin i sinu Mahiru.

Inače, dugonajavljivani meč o kojem su brujili svi njemački mediji u areni je pratilo preko 18.000 gledatelja, dok su oni koji nisu uspjeli doći do karte veličanstvenu borbu pratili preko malih ekrana.

Napominemo, Felix Sturm je nakon dugog spora sa promotorskom kućom "Universum" uspio dobiti odluku o raskidu saradnje, a slobodu je platio skoro milion eura. Ipak, Sturm je trijumfom u Kelnu upostavio "novi brend".

Inače, sada je marketinške poslove za Sturma preuzela agencija "Ufa Sports", a glavni direktor Philip Cordes je izjavio kako je u liku Sturma povezano sve: elokvencija, duhovitost, ali i život bez ikakvih skandala.