Sudijska odluka
1.2k

Felix Sturm izgubio meč od Sama Solimana

Klix.ba
Felix Sturm (Foto: AFP)
Felix Sturm (Foto: AFP)
Adnan Ćatić, alias Felix Sturm poražen je u večerašnjoj borbi od australijskog boksera Sama Solimana nakon jednoglasne sudijske odluke.

Borac bh. korijena u dvoranu je ušao u bordo dresu Manchester Cityja sa brojem deset. Inače, to je poklon od bh. nogometnog reprezentativca Edina Džeke koji je zajedno sa Ćatićem došao do ringa. I bh. reprezentativac Miralem Pjanić bio je u publici dajući podršku svom prijatelju.

Adnan se dugo pripremao za ovaj okršaj i već u prvoj rundi pokazao je veliku želju za pobjedom. U drugoj rundi Ćatić je dobro uzdrmao svog suparnika. Borac iz Australije završio je na podu.

I treća runda protekla je u Adnanovoj dominaciji.

Ipak, Soliman je bio bolji u četvrtoj i petoj rundi i najavio je uzbudljiv meč.

To je ohrabrilo boksera iz Australije koji je nastavio sa inicijativom u naredne dvije runde.

U osmoj je Ćatić donekle popravio dojam, bio je agresivniji. Posebno je bila interesantna deseta u kojoj je razmijenjeno nekoliko udaraca.

Naposljetku, u posljednje dvije runde bokseri su ramijenjivali udarce, a jednoglasnom odlukom sudija slavio je Soliman koji je ovom pobjedom stekao pravo da izazove šampiona u IBF verziji Daniela Gealea. Meč bi se trebao održati u maju ove godine.

Ćatić se publici obratio na njemačkom i bosanskom jeziku, a potom je u pratnji uplakane supruge napustio dvoranu. Na ringu je ostao slaviti Australac sa svojim timom.